Kā Izvēlēties Ergonomisku Biroja Krēslu? 7 Padomi no LinERGO.

Pareizi izvēlets un tieši tev pielāgots ergonomisks biroja krēsls darbam birojā vai mājās nodrošinās komfortu un augstu darba efektivitāti visas darba dienas garumā. Pie tam, kas ir vissvarīgākais, pareeizi izvēlets un noregulēts krēsls ilgtermiņā palīdzēs neiedzīvoties daudzās veselības problēmās kuras tieši saistītas ar ilgstošu sēdošu darbu! Šeit mēs apkopojām 7 svarīgākos aspektus, kam jāpievērš uzmanība, izvēloties tieši tev piemērotu biroja krēslu. Pielāgo krēslu sev, nevis sevi krēslam!

1. Regulējams augstums.

Krēslam jābūt ar regulējamu sēdvietas augstumu, lai nodrošinātu, ka pēdas pilnībā balstītas uz grīdas, un ceļgali atrodās aptuveni 90 grādu leņķī. Augstuma regulācijas funkcija ir pieejama visiem LinERGO sortimentā esošiem biroja krēsliem.

2. Atzveltnes regulācija. Atgāzšanas leņķis un augstums.

Krēslam jābūt iespējai norēgulēt atzevltnes atgāzšanas leņķi lai varētu ieņemt sev ērtāku pozu vai mainīt sedēšanas pozu darba dienas laikā. Šī funkcija ir piejama visiem LinERGO sortimentā esošiem krēsliem.

Atzveltnes augstuma regulācija. Gadījumā ja jūties nepietiekoši ērti krēslā ar fiksēto atzveltens augstumu, LinERGo sortimentā atradīsi vairākus modeļus ar atzveltnes augstuma regulācijas iespējām. Kēsli Wau Ergo S, Wau Ergo L, Queen Ergo, Motto Ergo ir ar plašu atzvelnes augstuma regulācijas diapazonu tieši tavai mugurai!

3. Lumbārā Atbalsta regulācijas funkcija (Muguras jostas vietas izliekuma atbalsta regulācija).

Lumbārā atbalsta regulācijas funkcija ir ļoti svarīga, lai nodrošinātu muguras jostas vietas izliekuma atbalstu, novērst diskomforta sajūtu un mugurkaula deformāciju perspektīvā. Visi LinERGO ergonomiskie krēsli ir aprīkoti ar lumbārā atbalsta regulācijas sistēmu, kas ļau pielāgot krēslu tieši tavai mugurai, saglabāt pareizu stāju un novērst mugurkaula deformāciju. LinERGO krēsls Nero Ergo ir ar īpaši plašu lumbārā atbalsta regulācijas iespēju.

4. Sēdekļa dziļuma regulācijas funkcija. 

LinERGO piedāvātie krēsli ir konstruēti ņemto vērā vidējos optimālos lietotāja parametrus. Ja tomēr, tas neatbilst tavām vajadzībām, LinERGO piedāvā 3 ergonomisko krēslu modeļus (Patrik Ergo, Queen Ergo, Motto Ergo) ar sēdekļa dziļuma regulācijas funkciju. Pareizs, tavam ķermenim atbilstošs sedekļa dziļums nodrošinās ērtu sēdēšanu bez lielas slodzes uz augšstilbiem.

5. Roku Balstu regulācijas funkcija. 

Roku balstu regulācjas iespejas vairākos virzienos ļauj atrast tieši tev piemērotu pozīciju un novērst  spriedzi plecos un rokās. LinERGO piedāvā vairākus krēslu modeļus ar regulējamiem roku balstiem.

  • Roku balsti ar regulējamu augstumu (kresls Oslo Ergo).
  • Roku balsti ar regulējamu augstumu, un leņķi (krēsli Wau Ergo S, Wau Ergo L).
  • Roku balsti ar regulējamu augstumu, dziļumu un leņķi (krēsli Patrik Ergo, Queen Ergo, Motto Ergo)

6. Galvas Atbalsta regulācija.   

Galvas atbalsts ir svarīgs, lai sniegtu papildus komfortu kaklam un galvai, samazinot spriedzi un novēršot sprandas, kakla un plecu sāpes. LinERGO sortimentā atradīsi vairākus modeļus ar galvas balsta regulācijām vairākos virzienos.

  • Galvas atbalsts ar augstuma regulāciju (krēsli Motto Ergo, Nero Ergo, Apollo Top Ergo, Wau Ergo S, Wau Ergo L)
  • Galvas atbalsts ar augstuma un leņķa regulācijām (krēsli Queen Ergo, Oslo Ergo)

Galvas balsta regulācija ļauj pielāgot krēslu tieši tavām individuālām vajadzībām un palīdz uzturēt pareizu galvas pozīciju, kas ir īpaši svarīga ilgstošam darbam.

7. Materiāls un Auduma Kvalitāte. 

Daudzi baidās iegādāties krēslu izgatavotu no plastmasas. Kā galvenie argumenti tiek minēti nepietiekoša izturība un krēsla ilgtspēja. Taču mūsdienu tehnoloģijas ļauj platmasai pēc savām fiziko-mehāniskām īpašibām neatpalikt no metāla un daudzos gadījomos, pat būt labākam materiālam salīdzinot ar metālu.

  • No plastmasas izgatavoti krēsli ir daudz vairāk pievilcīgāki, daudzveidīgāki formu un dizauna ziņā.
  • Armētas detālas ļau izturēt ilgstoši lielas slodzes.
  • Samazinās krēsla svars un attiecīgi tā izmaksas.
  • Materiāla UV noturība nodrošina krēsla ilgtspēju.
  • Materiāla antistatiskais sastāvas atgrūž putekļus un nodrošina nevainojamu tīru izskatu.

Būtiska ir arī krēsla sēdekļa pildījuma un auduma kvalitāte. Audumam jābūt elpojošam, elastīgam, nodulumizturīgam un viegli kopjamam. Krēsla sēdekla pildījumam jābūt pietiekoši blīvam, elastīgam un ilgspējīgam lai tas pie ilgstošas lietošanas neatgrizeniski nesaplok. Visu LinERGO krēslu sēdekļu pildījums ir izgatavots no lietā “long life” materiāla. Visu krēslu audums ir nodilumizturīgs un viegli kopjams.

Izvēloties biroja krēslu, ņemot vērā šos septiņus galvenos aspektus, tu noteikti varēsiet atrast sev piemērotāko, kas nodrošinās maksimālu komfortu, uzlabos darba efektivitāti un parūpēsies par tavu veselību.

Pareizi izvēlēts, tieši tev pilāgots krēsls ir ieguldījums tavā darba efektivitāte un veselībā! Pielāgo krēslu sev, nevis sevi krēslam!